Ακαδημία Στίβου ΓΣΟ

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Βασικοί σκοποί της Ακαδημίας Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου “Τα Ολύμπια” ΓΣΟ είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το στίβο, η προαγωγή της υγείας και της φυσικής ευεξίας, η αύξηση της δύναμης, της ταχύτητας, της αντοχής, η βελτίωση της ευλυγισίας και τέλος η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και της αυτοπειθαρχίας των παιδιών.

Παράλληλα έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει συστηματικά το ταλέντο των παιδιών μέσα από ένα πρόγραμμα προπόνησης, καταρτισμένο από τους έμπειρους προπονητές της Ακαδημίας μας. Τα παιδιά αυτά μέσα από τη σωστή προπόνηση και προετοιμασία μπορούν να γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές στον κλασσικό αθλητισμό.

Ζούμε στην εποχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που όλο και περισσότερα παιδιά προτιμούν να περνούν όλο τον ελεύθερο τους χρόνο μπροστά από μια κονσόλα ή την οθόνη ενός υπολογιστή.  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής των ενηλίκων αλλά και των παιδιών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άθληση και ενασχόληση με φυσική δραστηριότητα. Στην Ακαδημία του ΓΣΟ προσφέρουμε μια διέξοδο για τα παιδιά που έχουν ανάγκη να βγουν από το σπίτι για να γυμναστούν και να ασχοληθούν με ευχάριστες δραστηριότητες.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το στίβο προσφέρει μια σειρά από οφέλη που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη φυσική κατάσταση των παιδιών. Τα παιδιά που διακρίνονται στην Ακαδημία του ΓΣΟ εγγράφονται στο Αθλητικό Γυμνάσιο και μετέπειτα στο Αθλητικό Λύκειο, γεγονός που τους επιτρέπει να εξελίξουν το ταλέντο τους και παράλληλα να μελετούν τα μαθήματα τους σε πιο ευνοϊκές συνθήκες. Επιπρόσθετα, οι αθλητές μας μοριοδοτούνται για την εισδοχή τους στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας όπου η φοίτηση είναι δωρεάν, και τους παρέχεται 100% υποτροφία από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής. Τέλος, ο ΓΣΟ βρίσκεται σε διαβούλευση με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο, για εισδοχή των αθλητών του ως υπεράριθμων, αν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Πέρα από τα πιο πάνω, οι αθλητές μας μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αποκτούν πάρα πολλές εμπειρίες, γνώσεις και κάνουν γνωριμίες, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν δωρεάν ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Στην Ακαδημία γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 6-10 ετών  στην κατηγορία του παιδικού αθλητισμού- ΕΣΥΑΑ και παιδιά ηλικίας 11-13 ετών στην κατηγορία των πολλαπλών αγωνισμάτων         .

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν στο Τριτοφτίδειο Στάδιο ή στο Λανίτειο Στάδιο  καθημερινά και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις, να γνωρίσουν τους προπονητές και να ενταχθούν στην Ακαδημία του Συλλόγου. Θα τους δοθεί αθλητικό υλικό και το πρόγραμμα προπόνησης ανάλογα με τις διαθέσιμες ώρες του παιδιού.

Στο ΓΣΟ εφαρμόζουμε τις αρχές του μακροχρόνιου προγραμματισμού ο οποίος προτείνεται και από την ΙΑΑF σε όλους τους διακεκριμένους προπονητές στίβου. Η δημιουργία νέων αθλητών είναι και πρέπει να είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Ο μακροχρόνιος προγραμματισμός ανάπτυξης αθλητών βοηθά όλους τους αθλητές να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Η αρχή που πρέπει να ακολουθούμε είναι να κάνουμε τα σωστά πράγματα ην κατάλληλη στιγμή. Ο μακροχρόνιος προγραμματισμός είναι μια οργανωμένη προσέγγιση με στόχο την προπόνηση, τον αγώνα και την αποκατάσταση των αθλητών κατά την διάρκεια της καριέρας τους. Αναγνωρίζει ότι ο κάθε αθλητής έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες στην προπόνηση. Είναι γεγονός ότι άσχετα με την ηλικία του αθλητή που ξεκινά να γυμνάζεται οι προπονητές πρέπει να δίνουν έμφαση στην προπονητική του ηλικία.

Στην Ακαδημία του ΓΣΟ οι προπονητές λαμβάνουν υπόψη και τη βιολογική ηλικία των παιδιών, βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα τους, προωθούν ακόμη και τα αδέξια παιδιά αφού σαν ενήλικες μπορεί να γίνουν εξίσου καλοί και δεν χρησιμοποιούν ασκήσεις που ασκούν υπερβολική επιβάρυνση στα παιδιά που βρίσκονται στην μέγιστη αναπτυξιακή τους φάση (11-14 στα κορίτσια και 13-16 στα αγόρια), λαμβάνοντας υπόψη και τη βιολογική ανάπτυξη.

Η Ακαδημία του ΓΣΟ στελεχώνεται από προσοντούχους και άρτια καταρτισμένους προπονητές στίβου, που υπήρξαν και οι ίδιοι πρωταθλητές στίβου σε διάφορα αγωνίσματα.

Στα πλαίσια της προσφοράς της προς τα παιδιά και τους γονείς, η Ακαδημία Στίβου του ΓΣΟ διοργανώνει κατά την διάρκεια της χρονιάς διαλέξεις και σεμινάρια, αθλητικές ημερίδες, εκδηλώσεις και συστηματικές μετρήσεις της προόδου και της εξέλιξης των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές στην Ακαδημία, επικοινωνήστε με τα Γραφεία του ΓΣΟ στο 25387370

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Χαιρετισμός Προέδρου | Ιστορία Συλλόγου | Πρόεδροι | Διοικητικό Συμβούλιο | Παλιές Δόξες | Προπονητές | Ακαδημία Στίβου

Kids Athletics | Παγκύπρια Ρεκόρ | Σεμινάρια | Μαραθώνιος | Καλεντάρι | Αποτελέσματα | Γήπεδο Ποδοσφαίρου | Στάδιο Στίβου

Πολιτιστικό Κέντρο | Αίθουσα Βαρών | Φωτογραφίες | Επικοινωνία

Designed and Developed by  TCM Web Art World

Η επίσημη ιστοσελίδα ΓΣΟ